NKT en Purple genomineerd voor Amateur Musical Awards

De voorstelling ’Hoezeee!’ in de Purmaryn.© archieffot Ella Tilgenkamp

Redactie Dagblad Waterland

Het NKT kindertheater in Purmerend is genomineerd voor de Amateur Musical Award. Ook Marlies Kapteijn, actrice van theatergroep Purple, maakt kans op een prijs voor haar rol in een musical.

De musical ’Hoezeee!’, geschreven door artistiek leider van het NKT Jeroen Man, is genomineerd voor de categorie ’beste ensemble’. Veertig leerlingen maken deel uit van dit ensemble en Man laat weten ontzettend trots te zijn op deze nominatie. ,,Het mooie is dat we hierdoor mogen spelen in Carré, iets wat voor de leerlingen en mij sowieso al een geweldige ervaring is’’, laat Man weten. De musical van NKT gaat over een koor dat vast komt te zitten in de ’middle of nowhere’ en trok veel bezoekers.

Theatergroep Purple uit Purmerend maakt ook kans op een award. Voor de musical ’3 Musketiers’ is de actrice Marlies Kapteijn genomineerd voor de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol in een Drama. Zij speelt Constance.

Op maandag 20 november wordt in Theater Carré tijdens het grote Amateur Musical Award gala de winnaar bekendgemaakt. De verschillende genomineerde theatergroepen mogen die avond ook een deel van hun voorstelling laten zien.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.