45-editie, weer een echte Poelenburgdag

45-editie, weer een echte Poelenburgdag
Weer een echte drukbezochte Poelenburgdag.
© Foto Wim Egas
Zaandam

Oudere Zaankanters weten het nog precies. Op Koninginnedag ging je op de fiets of de brommer naar de wijk Poelenburg voor de grote vrijmarkt. Poelenburg, dat was de ’place to be’. Het feest stamt al vanaf 1972, opgezet door betrokken wijkbewoners die het meteen de Poelenburgdag noemden.

Met het vertrek van jonge Nederlandse gezinnen bleven eerder op Koninginnedag ook de kleden en tafeltjes met te verkopen spulletjes weg. Donderdag bood de wijk op de 45-ste editie van de Poelenburgdag weer het beeld van een echte vrijmarkt. Zelfs de barbecue brandde voor 12 uur al volop.

Langs de straat Poelenburg was een grote aaneengesloten uitstalling van huisraad, speelgoed, kleding, schoeisel en onbestemd goed. Anderen hielden een welhaast professionele garage sale, vooral vanuit de garageboxen onder de portiekwoningen langs straat Poelenburg.

Op de Lobeliusstraat waren langs beide zijden van de weg overdekte kramen ingericht met kleurrijke ambulante handel. Het was daar weer ouderwets voetje voor voetje langs de kramen. Vooral in de voormiddag toen de zon ging schijnen werd het aangenaam struinen. kijken en toch ook wel kopen.

Foto Wim Egas

Meer nieuws uit Zaanstreek

Lees hier de digitale editieVolg ons