Biografieprijs voor Elisabeth Leijnse

ANP
HAARLEM

Elisabeth Leijnse heeft dinsdagavond de Erik Hazelhoff Biografieprijs 2016 ontvangen.

Zij kreeg de prijs, bestaande uit een geldbedrag van 15.000 euro, voor haar biografie Cécile en Elsa, strijdbare freules. „Door de prettige, laconieke stijl en de afwezigheid van interpretatie is het boek bijna een pageturner te noemen”, aldus jurylid en directeur van het Biografie Instituut Hans Renders.

De Erik Hazelhoff Biografieprijs is een tweejaarlijkse prijs voor de beste Nederlandstalige biografie die bij een Vlaamse of Nederlandse uitgeverij is verschenen. De prijs is vernoemd naar de verzetsstrijder en radiomaker Erik Hazelhoff Roelfzema, die vooral bekend werd met zijn boek Soldaat van Oranje.

Jeroen van den Biggelaar, verbonden aan de Universiteit Utrecht, ontving de eveneens tweejaarlijkse Jong Talentprijs voor zijn boek Moderne architectuur van korte duur. Vier cases van vroeg gesloopte bouwwerken uit de jaren zeventig. Aan die prijs is een geldbedrag van 5.000 euro verbonden. Ook ontvangt Van den Biggelaar een auteurscontract bij uitgeverij Unieboek - Het Spectrum.

De Stichting Erik Hazelhoff Roelfzema Prijs wil de belangstelling voor bijzondere personen uit de geschiedenis vergroten en onbekende schrijvers in de gelegenheid stellen hun werk gepubliceerd te krijgen.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.