KNVB houdt zich over OFC nu op de vlakte

Eric Strouwen
Oostzaan

De KNVB is bezorgd over de situatie bij OFC, maar houdt zich vooralsnog op de vlakte in haar commentaar.

Deze week werd duidelijk dat de gemeente niet zal investeren in het complex van de voetbalclub. Aanpassing van het terrein is noodzakelijk om de huidige positie in de derde divisie niet in gevaar te brengen.

De Oostzaanse club - waartegen momenteel ook een onderzoek loopt naar het vermeend betalen van zwart geld - had voor een aantal onderdelen al dispensatie van de voetbalbond. Onder meer de afstand tussen de kleedkamers en het veld is bij OFC aanzienlijk groter dan de regels voorschrijven.

De eisen voor het complex zijn met de promotie naar de derde divisie alleen maar strenger geworden.

,,Wat betreft de accommodatie moeten alle clubs aan dezelfde voorwaarden voldoen’’, laat woordvoerder Bram Groot namens de voetbalbond weten.

Goedgekeurd

,,Deze voorwaarden zijn inmiddels besproken met alle clubs en goedgekeurd in de ledenraad. Het reglement wordt op dit moment opgesteld en zal deze maand openbaar worden gemaakt. Of een overtreding direct gevolgen heeft hangt af van het type overtreding en de wijze waarop er aan het probleem gewerkt wordt. Aanvragen voor dispensatie zullen per specifiek geval bekeken worden.’’

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen