MKB: nog even wachten op herstel

© HSPublicity

De meeste ondernemers in het MKB, bijna 70 procent, verwachten dat het werkelijke herstel nog minstens één tot drie jaar op zich laat wachten. Ze zien echter wel al een lichte verbetering. Dat blijkt uit onderzoek van MKB-portal BusinessCompleet.nl en De Amersfoortse onder 1742 ondernemers in het MKB.

Meer dan de helft (55 procent) van de MKB'ers geeft aan dat de recessie een negatieve invloed heeft gehad op de eigen onderneming. Bijna de helft van de ondernemers heeft de crisis rechtstreeks in de portemonnee gevoeld; zij zagen hun persoonlijk inkomen licht of zelfs flink dalen. Ruim de helft van de ondernemers heeft daarom ook matig tot flink moeten bezuinigen. Dat deden zij vooral op het eigen inkomen/huis (14,7 procent), op bedrijfsauto's (9,7 procent) en facilitaire zaken (8,9 procent).

Toch wil 63 procent komend jaar weer investeren. Het grootste deel van de ondervraagde ondernemers (20,4 procent) wil dat doen in al geplande projecten. Meer dan 16 procent wil dat doen in marketing. Ruim 11 procent wil investeren in personeel.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.