Hoorn beboet d’Oude Waegh en poolcentrum Antalya

Cees Beemster
Hoorn

Restaurant d’Oude Waegh op de Roode Steen en poolcentrum Antalya op de Dubbele Buurt in Hoorn krijgen binnenkort elk een boete van 1.020 euro van de gemeente. De bestuurlijke boetes volgen op twee controles, waaruit bleek dat op beide momenten geen leidinggevenden in de twee horecazaken aanwezig waren.

Het opleggen van de boetes is officieel nog een voornemen van burgemeester Jan Nieuwenburg. Daartegen kunnen de zaken volgens gemeentewoordvoerder Marieke van Leeuwen komende week nog bezwaar aantekenen.

Maar wil de gemeente afzien van de boetes dan moeten zij met een steekhoudend argument komen. Eigenaar Frank Wiese van d’Oude Waegh betaalt de boete: „Ik zal wel moeten. De wet waarin staat dat een medewerker onder de 21 geen leidinggevende mag zijn, verandert niet.”

Bij d’Oude Waegh constateerde de gemeente dat er geen leidinggevende in de zaak was op 12 en 24 maart van dit jaar. Dat moest wel omdat de zaak geopend was voor het publiek. Dezelfde overtreding van de Drank- en Horecawet stelden de controleurs in poolcentrum Antalya vast op 17 november 2016 en 1 april 2017.

De ondernemers hebben volgens de gemeente na de eerste controle een waarschuwingsbrief gehad dat zij bij een volgende overtreding beboet zouden worden. Hoorn legde om dezelfde reden begin dit jaar dezelfde boete aan café Backstage op.

„Ons beleid is niet nieuw”, aldus Van Leeuwen. „Afgelopen jaren komen deze overtredingen af en toe voorbij. De meeste horeca-ondernemers houden zich prima aan de regels.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen