Zeer grote brand treft bedrijven Alkmaar [video]

1 / 3
ALKMAAR

In verschillende loodsen aan de Madame Curiestraat in Alkmaar is vrijdagavond laat een zeer felle brand uitgebroken. Zeker vier bedrijven zijn getroffen door de brand op het industrieterrein in Oudorp. Om het hevige vuur te bestrijden, zijn er korpsen uit heel Noord-Holland Noord gealarmeerd. Inmiddels is de brand onder controle.

In de loodsen waren onder meer een bouwbedrijf en een autospuiterij gevestigd. Een naastgelegen busbedrijf heeft uit voorzorg zijn bussen verplaatst. Volgens getuigen zijn er bij de brand verschillende explosies gehoord, vermoedelijk vanuit de autospuiterij.

Bij de brand komt veel rook vrij. De Veiligheidsregio adviseert omwonenden daarom ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. De omgeving rond het bedrijf is afgezet. De Veiligheidsregio vraagt mensen op Twitter om de hulpdiensten de ruimte te geven.

© DNP.nu

De brandweer is met groot materieel uitgerukt. Het vuur wordt onder meer bestreden met een hoogwerker. Een meetwagen van de brandweer controleert in de omgeving op gevaarlijke stoffen. Het is nog niet duidelijk of bij de brand asbest is vrijgekomen.

© DNP.nu

Het vuur woedt onder meer in een loods van Norder Cement & Betonvloeren.

Kijk voor antwoord op de meest gestelde vragen op de website van de gemeente Alkmaar.

Foto’s: DNP.nu en Mizzle Media

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.