Compliment Schagen voor Rob Hogenes

Michiel Snik
Schagen

Rob Hogenes heeft deze week het Schager Compliment ontvangen uit handen van burgemeester Marjan van Kampen. Hogenes was negen jaar voorzitter van de Stichting Westfriese Folklore en is voor dat werk nu geëerd door de gemeente.

Bij de overhandiging van het compliment tijdens de openingsmaaltijd van de Westfriese Folklore markten, afgelopen donderdag, werd Hogenes geprezen als dé promotor van donderdagse markten in de zomer en van de stad Schagen.

Twee jaar geleden ging het bij het ringsteken tijdens een van de markten helemaal mis doordat een paard op hol sloeg. Een boerenlandwagen reed tegen een andere wagen die omsloeg en verschillende mensen raakten gewond. De verantwoordelijkheid die hij als voorzitter toen op zich heeft genomen wordt door het bestuur nog altijd ‘groots’ genoemd. Hij heeft er na het ongeval alles aan gedaan om de slachtoffers te helpen en te steunen, zo werd bij de uitreiking van het compliment nog eens benadrukt.

Hogenes heeft zijn voorzitterschap overgedragen aan zijn plaatsvervanger Siem Huijberts. Volgend jaar zal Rienk Mud het voorzitterschap op zich nemen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.