Bonje binnen Trots, wethouder Walgering stapt op (UPDATE)

DEN HELDER

Wethouder Paul Walgering van Trots op Nederland is opgestapt. Hij heeft zijn functie in het Helderse college neergelegd omdat hij niet met zijn eigen fractie door een deur kon.  Walgering was niet bereikbaar voor commentaar. Volgens fractievoorzitter Dannie Emmelkamp van Trots vond Walgering dat het aan de communicatie tussen wethouder en fractie schortte.

Emmelkamp zegt dat het opstappen van Walgering voor hem een complete verrassing was. In een gesprek dat de fractie van Trots dinsdagavond met Walgering en burgemeester Koen Schuiling had, is hem duidelijk geworden waarom de wethouder financiën er de brui aan heeft gegeven. ,,Hij had er moeite mee dat hij niet altijd vooraf wist welk standpunt wij als fractie in de gemeenteraad zouden innemen.'' Emmelkamp wil niet ingaan op de vraag of de opstelling van zijn fractie in de discussie rond een nieuw te bouwen stadhuis Walgering in het verkeerde keelgat is geschoten. Emmelkamp wijst er op dat de fractie onafhankelijk is. Hij stelt dat zijn fractie lering zal trekken uit deze kwestie.

Burgemeester Koen Schuiling legt uit dat het gesprek met de fractie van Trots en de opgestapte wethouder niet bedoeld was als lijmpoging. ,,De heer Walgering had zijn conclusie afgelopen weekend al getrokken. Hij had de behoefte om zijn besluit in het bijzijn van de voorzitter van de gemeenteraad aan de fractie te vertellen.''

Het college had volledig vertrouwen in het functioneren van Walgering, melden de overige leden van het college in een persbericht. ,,Er was sprake van een plezierige en constructieve samenwerking. Het college respecteert zijn beslissing, maar betreurt zijn vertrek.''

Op Twitter noemt Walgering Trots een 'ballenzooitje' waar hij zich voor schaamt. Emmelkamp zegt dat Walgering in het gesprek dinsdagavond spijt heeft betuigd dat een prive-twitterbericht aan een vriend op internet is verschenen. Wie op google 'Paul Walgering twitter' als zoektermen invoert, komt een lijst van berichten tegen die Walgering de afgelopen tijd via twitter verstuurde. Hij had dus kunnen weten dat zijn opmerkingen over de fractie van Trots 'gewoon' op internet zouden komen te staan.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.