Wieringermeer scherp, ZAP niet

Wieringermeer scherp, ZAP niet

Redacteur Schagen
Breezand

Twee weken voor de start van de competitie werd ZAP op eigen veld lelijk te kijk gezet door Wieringermeer. De zaterdagderdeklasser won met 3-1 van de ploeg die op zondag een afdeling hoger voetbalt en daar was niets aan gestolen.

Sterker, als Kai Tensen zijn handen niet een paar keer uit de mouwen had gestoken was de schade voor de Polderse thuisploeg niet te overzien geweest. Al moet worden gezegd dat ook zijn collega onder de Slootdorpse lat, Martijn de Bruin, een behoorlijk aandeel in de afloop mocht claimen.

De zaterdagformatie die ZAP over de knie legde is waar dan ook een meerwaarde. Zeker met het spitsenkoppel Kevin de Bruin en Ko Kempeneers, die samen de volledige productie voor hun rekening namen, op volle toeren. Maar die eerste wordt, net als Tim Zuidhof te vaak door de marechaussee opgeroepen om Wieringermeer optimaal te kunnen bedienen. En dat is een probleem waar ook de nieuwe trainer Siem Klerk mee om moet gaan.

ZAP, dat uiteraard in Stacey Majoor zijn schutter kende, heeft dergelijke problemen niet. Daar is de strijd met de motivatie van zijn spelers voor trainer Pim Kaagman al net zo’n interessant gegeven. Deze zaterdag kon het Polderse elftal, dat wel kansen kreeg maar niet toesloeg, de wil om te winnen in ieder geval niet opbrengen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.