Winkels heel Schagen elke zondag open

Foto ANP© Foto: ANP

Redacteur Schagen
schagen

Shoppen op zondag wordt vanaf december 2013 de doodnormaalste zaak van de wereld in de hele gemeente Schagen. Zelfs met feestdagen als Kerst, Pasen en Pinksteren mogen alle winkeliers voortaan 365 dagen per jaar hun deuren openen.

Het college van B en W van Schagen gaat uit van een algehele openstelling. Die neemt dit besluit naar aanleiding van een enqûete door I&O Research, gehouden onder een groot aantal ondernemers, winkeliersverenigingen, bedrijvenclubs en particuliere inwoners.

,,Het is aan de ondernemers zelf om in te vullen óf en wanneer ze open gaan. Ze zijn er straks helemaal vrij in. En het staat iedereen natuurlijk ook vrij om dicht te blijven'', laat wethouder Jan Bouwes weten.

Op 13 november wordt het raadsvoorstel van het college behandeld in de commissie Bestuur, waarna het op de agenda komt van de raadsvergadering van 26 november. Bouwes: ,,Als het een hamerstuk wordt, kunnen we de nieuwe Winkeltijdenverordening 2013 snel publiceren. Vanaf dat moment kan de algehele openstelling ingaan.''

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.