Heftige stalking ex-vriendin kost Edammer smartengeld

Ron Ranzijn
Edam

Wegens het systematisch lastigvallen van zijn ex-vriendin, bedreiging en vernieling is een 37-jarige man uit Edam door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur waarvan 80 uur voorwaardelijk.

Bovendien moet de man vijfhonderd euro betalen voor de bewakingscamera’s die zijn ex had laten installeren. Ten slotte kreeg de vrouw 1750 euro aan smartengeld toegewezen.

De Edammer toonde zich bij de rechtbank schuldbewust. Hij voelde zich vorig jaar niet eerlijk behandeld en vond dat hij aan het lijntje gehouden werd. Zijn vriendin had hem te kennen gegeven de relatie definitief te willen beëindigen. Dat kon hij niet verkroppen.

De man bleef contact met haar zoeken. En die contacten werden onder het motto ’ik pijn, dan zij ook pijn’ steeds agressiever van toon. Hij had vele malen telefonisch en via sms-berichten, e-mail en brieven ernstige bedreigingen geuit. Hij hield zich op in de buurt van haar huis, brak planken van de schutting en kalkte met witte verf ’hoer’ op de omheining.

De vrouw installeerde beveiligingscamera’s. Uit de beelden bleek dat de man zich ook in de nachtelijke uren in de buurt van de woning had opgehouden. De rust trad in toen de Edammer medio januari een contact- en straatverbod kreeg opgelegd. Daaraan had hij zich gehouden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.