Slachtofferhulp aan kinderen Zaandam gestopt

Medewerker Internet
ZAANDAM

Dat er voor hun ogen een crimineel is doodgeschoten, lijkt geen invloed meer te hebben op tientallen leerlingen van basisscholen in Zaandam.

De kinderen kregen direct na de liquidatie van de Amsterdamse crimineel Lucas Boom gesprekken met Slachtofferhulp. Nu na de vakantie hebben de slachtoffers, volgens voorzitter Taco Keulen van het college van bestuur van Agora, de overkoepelende onderwijsstichting, geen ondersteuning meer nodig.

Op de drie scholen werd na de zomervakantie bekeken of de kinderen nog last hebben van de liquidatie. Volgens de voorzitter van Agora, is de „opvang effectief geweest” en hebben de slachtoffers „geen extra ondersteuning“ meer nodig. De kinderen hebben in de vakantie ook nog hulp gehad. „Het verschilde per kind hoeveel tijd ze nodig hadden, maar we hebben alle hulp bij alle kinderen helemaal kunnen afbouwen.”

Boom werd 9 juni voor de ogen van tientallen kinderen doodgeschoten in een woonwijk in Zaandam, waar een schoolplein aan grenst. Zij speelden toen op het schoolplein of zagen dit vanuit de lokalen die aan dat plein zitten.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.