Slinger van creativiteit door gastvrij Andijk

Claudia de Kroon en Janneke Groot in de tuin van de familie Groot aan het Hornpad, een van de startpunten.© Foto Theo Groot

Anouk Haakman
Andijk

Het weer is perfect, de creativiteit bruist en de gastvrijheid staat voorop. Andijk maakt zich op voor een nieuwe editie van de Kunst- & Tuinroute, deze zaterdag vanaf 11 uur. Een slinger van ontmoetingsplekken van oost naar west.

Op 23 locaties stellen Andijkers hun tuin open om hun kunst, hobby of muziek te presenteren. Hoe zien sieraden gemaakt van oud bestek eruit? En vazen van fietsbanden? Altijd al de toren van de Gereformeerde Kerk willen beklimmen? Of de moestuin van de bewoners van het RIBW aan de Piet Kistemakerstraat willen zien?

Vanaf 11 uur kan er gestart worden op vier locaties. De R.K. Kerk aan de Bangert, De Kapel aan de Middenweg, de Gereformeerde Kerk aan de Middenweg en in de tuin van de familie Groot aan het Hornpad 2. Meedoen is gratis en bij de start krijgt iedereen een dorpsplattegrond met de omschrijvingen van wat overal te zien is.

Dat kan bijvoorbeeld zijn: de museumboerderij van de familie Neefjes aan de Bangert, de natuurtuin van Carla den Tex aan het Buurtje, de expositie van Marius van Dokkum in De Mantel aan het Hornpad en de oude (school)foto’s van Hessel de Greeuw aan de Middenweg (Kapel). Claudia de Kroon van de organisatie: ,,Er zijn dit jaar ook weer nieuwe adressen, zoals de tuin van Annethera Hos aan de Dijkweg 284. Hier is keramiek van Bets de Vries te zien en houtsnedes en ijzerdraadfiguren van Debby Marchena. We treffen het met het weer, maar dat doen we elk jaar wel. We hebben het nog nooit hoeven afblazen.’’

De route is tot 17 uur te bezoeken.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen