Halve ton bij elkaar getennist voor stichting Terre

Zwart team Rob Klaver ( pet ) & Ronald Vlieland. Blauw team Dennis Bakkum(pet wit ) & Kees Beentjes

Zwart team Rob Klaver ( pet ) & Ronald Vlieland. Blauw team Dennis Bakkum(pet wit ) & Kees Beentjes© Archieffoto: Ronald Goedheer

Uitgeest

Live in de uitzending van RTL Summer Night is vrijdagavond het definitieve eindbedrag bekendgemaakt dat wordt gedoneerd aan Stichting Terre Rett Syndroom Fonds na het behalen van het wereldrecord dubbelspel tennis in Uitgeest. Ronald Vlieland, Dennis Bakkum, Kees Beentjes en Rob Klaver haalde uiteindelijk 50.062 euro op door 62 uur achter elkaar te tennissen.

Na de succesvolle wereldrecordpoging in juli overhandigde de mannen van het Media Meadows Wereldduurrecord al een cheque van 39.500 euro.

Donaties

De belangstelling en support tijdens de wereldrecordpoging was erg groot, vooral op de laatste dag. Enkele flinke regenbuien weerhielden de supporters en de mannen niet. Daardoor zijn er nog meer donaties en opbrengsten uit de extra activiteiten gekomen, hebben nog meer sponsoren een donatie gedaan en door hulp van ruim 150 vrijwilligers konden de kosten voor het evenement laag gehouden worden. Door dit alles gaat er niet 39.500 euro, maar 50.062 euro gedoneerd worden aan Stichting Terre Rett Syndroom Fonds, het goede doel dat aan de actie verbonden was.

Stichting Terre Rett Syndroom Fonds gaat het geld onder andere gebruiken om onderzoeken te ondersteunen waarin wordt gekeken welke fundamentele processen een rol spelen bij het ontstaan van het Rett Syndroom.

Als dat bekend is kan men met nieuwe biomarkers in de moleculaire processen identificeren welke geneesmiddelen een aangrijpingspunt zouden kunnen zijn.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.