Zaanse gaf ex 'tik in gezicht'

Joost Verhagen
Koog aan de Zaan

,,Hij was vreemd gegaan. Ik wilde spullen halen, maar hij zei dat hij er niet was. Dat kwam me juist goed uit want ik had een sleutel. Toen ik aankwam zat hij doorgesnoven met een vriend om de bank. Het is voor hun gewoon een spelletje. Ik heb hem inderdaad een tik gegeven toen ik van de trap liep, maar die blauwe plek had hij al.’’ Dit zei de 32-jarige Ginger S. uit Zaandam tegen de politierechter in Alkmaar.

Er hingen nog twee voorwaardelijke gevangenisstraffen van vier en twee weken boven het hoofd van Ginger S. uit eerdere geweldsdelicten. Tijdens de behandeling van haar zaak zei ze in te zien dat ze hulp nodig heeft. Ze wilde graag naar een kliniek in Portugal gaan, de reclassering gaf aan liever te zien dat S. in Friesland opgenomen gaat worden.

Officier Ayre zei S. een 'allerlaatste kans' te willen geven. Ze eiste een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes weken met een klinische behandelverplichting voor een jaar.

Advocaat Hof vroeg in eerste instantie om vrijspraak. ,,Het ging echt om een tikje. Mijn cliënte en haar ex hadden een onstuimige relatie. Ik heb haar ook met blauwe ogen en hechtingen in haar arm gezien.’’

Volgens de raadsvrouw en haar cliënt was het een vooropgezet plan om de Zaanse in de problemen te brengen. Een vriend van het slachtoffer legde het incident namelijk op video vast. De politierechter vond dit vreemd. ,,Het kan best zijn dat u er door uw ex bent ingeluisd. En ik ben me bewust van uw moeilijke voorgeschiedenis. Maar u heeft een tik uitgedeeld terwijl u in een dubbele proeftijd liep, en slaan mag niet.’’ Hij veroordeelde Ginger S. tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier weken en wees de tenuitvoerlegging van de eerdere celstraffen af. Wel moet de Zaanse zich laten verplegen in Friesland.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.