Kolping Boys houdt de achtervolging vol

Tweede klasse A

Kolping Boys blijft in de race voor een plekje in de nacompetitie. Door hun 4-1 zege op Stormvogels houden de Oudorpers de achtervolging op de subtop vol. ,,We willen voor een prijs gaan en dat zolang mogelijk volhouden’’, zei trainer Marc de Wilde.

De tegenstander uit IJmuiden had zondagmiddag op Sportpark De Nollen vrijwel niets in de brengen. Kolping Boys was op alle fronten beter dan Stormvogels, dat blij mocht zijn dat het aantal tegendoelpunten tot vier beperkt bleef. ,,We waren oppermachtig’’, vond De Wilde. ,,Een uitslag als 8-1 was ook goed mogelijk geweest.’’

Zeker in de tweede helft, toen de thuisploeg met een 3-1 voorsprong op zak tot ’gallery-play’ was over gegaan, waren er heel wat kansen om de score flink op te schroeven. Zo stond Roy Duijneveld op de doellijn toen hij de bal hoog over schoot. ,,Hij kreeg ermee de lachers op zijn hand’’, aldus de trainer.

Duijnveld had wel kans gezien om op aangeven van Kevin Cappai de score te openen. Via een strafschop kwam Stormvogels vanuit het niets langszij. Toch kon Kolping met een voorsprong gaan rusten aangezien Carlo van Nieuwpoort raak kopte na een vrije trap van Rens Langedijk (2-1).

Kort na de pauze besliste Cappai het duel en pas twee minuten voor tijd deed Amin Ouaziz daar nog een schepje bovenop.

Kolping Boys - Stormvogels 4-1(2-1). Roy Duijneveld 1-0, Bastiaan Scholten (pen) 1-1, Carlo van Nieuwpoort 2-1, Kevin Cappai 3-1, Amin Ouaziz 4-1.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen