’Schilderen met stof’ in Westerkerk

Redacteur West-Friesland
enkhuizen

Van pannenlappen tot kerstboomversieringen en enorme wandkleden. De Westerkerk in Enkhuizen staat deze vrijdag en zaterdag in het teken van borduurwerk en quilts. Complete kunstwerken zitten er tussen. ,,Ze noemen quilten niet voor niks ook wel schilderen met stof’’, zegt Tom Veltrop uit Grootebroek.

Hij en zijn vrouw Antje organiseren voor de derde keer een Quilt- en Borduurfestival in de Westerkerk. Aanleiding is ditmaal het twintigjarig bestaan van Veltrop Shop, hun winkel in Grootebroek. ,,We zijn ooit begonnen met stoffen en cadeauartikelen, maar tegenwoordig zijn we vooral gericht op quilten, naaimachines en daglichtlampen’’, vertelt Antje.

Op het Quilt- en Borduurfestival staan 29 kramen van twintig verschillende speciaalzaken in stoffen, garen en patronen. Er is een expositie met bijzondere quilts van kunstenares Ineke van Unen, maar er hangt ook werk van de cursisten van Veltrop Shop. Jacqueline de Jonge, de ontwerpster van Be-Colourful patronen geeft demonstraties.

In de kerk is ook een heus ‘naaimachineplein’ gecreëerd, waar de nieuwste naai- borduur- en lockmachines van alle bekende merken worden getoond. Ook zaterdag is het festival nog te bezoeken van 10 tot 17 uur. De toegangsprijs bedraagt €5.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen