Gehavend Rush is nu al klaar in beker

Friso Teerink

Leeuwarden De Schager rugbyclub Rush heeft de eerste ronde van de bekercompetitie niet overleefd. In Leeuwarden werd met 40-27 verloren van rugbyclub Greate Pier.

Rush reisde met een gehavend team naar de Friese hoofdstad. Door blessures, vakantie en werk kon coach Richard de Groot amper 15 spelers opstellen. Hij zag zijn team een voortvarende start maken. Al na vier minuten kwam de Schager ploeg op voorsprong door een penaltygoal van de voet van Ivar Ligthart. Greate Pier kwam langszij door een try en op voorsprong door een try met conversie. Het laatste deel van de eerste helft was Rush sterker en zette dat om in een try van Dennis Verbruggen die voor deze gelegenheid op de wing speelde en een conversie en een penaltygoal van Ivar Ligthart.

Rush begon met een 12-13 voorsprong aan de tweede helft en wist door een try van Alex de Haan en de conversie van Ivar Ligthart de voorsprong uit te bouwen. Toen sloeg de pech toe. Kort na elkaar moesten vier spelers van Rush met een blessure het veld verlaten en met een lege reservebank moest Rush het laatste half uur met 11 spelers door. Rush hield lang stand, Greate Pier scoorde twee try’s en Rush wist daar één try tegenover te stellen. Tien minuten voor tijd was het 26-27 in het voordeel van de Schager ploeg. Met twee try’s wisten de Friezen de overwinning uit het vuur te slepen en stond Rush met lege handen.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen