Columbus in Aviodrome

© HSPublicity

De ruimtevaartexpositie van het Nationaal Ruimtevaart Museum in het luchtvaart-themapark Aviodrome in Lelystad wordt begin juli uitgebreid met een op ware grootte gebouwde replica van de Europese Columbus-module, die in het echt gekoppeld is aan het Internationaal Ruimtestation ISS.

Het model laat de toekomstige werkomgeving zien van de Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers tijdens zijn ruimtereis, die van december 2011 tot in mei 2012 zal duren.

Vooruitlopend op de vlucht van André Kuipers naar het International Ruimtestation ISS, eind 2011, heeft het Nationaal Ruimtevaart Museum (NRM) de beschikking gekregen over de Columbus End-Cone Mock-up. Dit model van het Europese Columbus laboratorium stond de afgelopen jaren bij ESA/ESTEC in Noordwijk. Dankzij deze replica krijgt de bezoeker van Aviodrome een goed idee van de beperkte ruimte waarin de Nederlandse astronaut André Kuipers veel experimenten zal gaan uitvoeren.

De Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven in Lelystad is dagelijks voor bezoekers geopend van 10.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van de maandagen buiten de schoolvakanties.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.