Open dag De Bolderik

Anouk Haakman
Abbekerk

Zaterdag 18 juni 2011 houden wij OPEN DAG op onze Wilde Bloemen kwekerij De Bolderik te Abbekerk Noord Holland.

De afgelopen 5 jaar is de kwekerij uitgegroeid van een aanvankelijk nog kale akker tot een soort hele grote “vlinderbloementuin”. Inmiddels hebben we de meeste soorten uit ons eigen assortiment op rijen staan om de zaden van te kunnen oogsten.

Daarnaast zijn ook een deel van onze bloemenmengsels te bewonderen. De verschillen ertussen zijn zo goed zichtbaar. Tegelijkertijd kunnen wij zien of de combinaties en verhouding van de verschillende zaden in de mengsels ook het beeld geven zoals wij verwacht hadden. Op basis hiervan hebben wij inmiddels een paar mengsels aangepast.

Op mooie dagen zijn er dan vlinders, bijen en andere insecten te zien én te horen tussen de bloemen. Daarnaast zijn er ook steeds meer vogels te vinden, die graag mee willen profiteren van de zaden en rupsen.

Tijdens de opendag zullen er gedurende de gehele dag rondleidingen over de kwekerij zijn. Er is informatie over ecologisch tuinieren, het toepassen van wilde bloemen in de tuin / in het groen en natuurlijk ook over vlinderplanten en planten om vogels aan te trekken.

Het KNNV (De Hoornbloem) zal aanwezig zijn, evenals een imker met een demonstratiekast met bijen.

De zijn wilde bloemen zaden en vaste planten te koop. Voor de kinderen hebben we mooie kleurplaten.

Uiteraard staat er voor iedereen een drankje klaar.

Locatie OPENDAG Kwekerij De Bolderik Aan de Reigerweg (tussen Zuideinde en Veekenweg richting De Weere) te Abbekerk

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.