Moordenaar Hoornaar Hans Engel alsnog gepakt

Eric Molenaar
Hoorn

De Franse politie heeft in Toulouse een man opgepakt die negen jaar voortvluchtig was, nadat hij in 2006 tot twintig jaar cel was veroordeeld voor de moord op Hoornaar Hans Engel. In Nederland reageert Engels jongste zus met gemengde gevoelens.

De Fransman Walter Jerome Carvajal heeft destijds bekend de toen 41-jarige Hans Engel op 5 april 2003 in het Spaanse Aler met pistoolschoten om het leven te hebben gebracht. Hij was makelaar en had met Engel ruzie over geld. Hij zou verschillende emigranten hebben bedrogen en Engel nog 4000 euro schuldig zijn.

Engel was met vrouw Katja en zijn toen tweejarige dochtertje Lotus naar Spanje gereisd om zich te vestigen op het Spaanse platteland.

Carjaval werd uiteindelijk tot 20 jaar cel veroordeeld, maar het hoogste rechtsorgaan in Spanje vernietigde dat vonnis en oordeelde dat de zaak over moest. De moordenaar greep de kans aan om te vluchten.

Het is onduidelijk hoe hij alsnog tegen de lamp is gelopen.

In Venhuizen heeft Corien van Stek, de jongste zus van Hans Engel, het nieuws over de arrestatie vernomen van haar schoonzus Katja, die met Lotus in Spanje is gebleven. ,,Ik heb er een dubbel gevoel over. Aan een kant ben ik blij, opgelucht dat hij nu gepakt is. Maar aan de andere kant ben je er wéér mee bezig en Lotus is nu 15. Ze maakt het nu bewust mee.’’

Engel was in de jaren '80 een bekende figuur in de Hoornse muziekscène. Hij was oprichter en zanger van de punkband Vernon Walters. Samen met Joris Mooijman begon hij reclamebureau Anchor Design. Na zesenhalf jaar liet hij zich uitkopen. ,,Hij vond Nederland niet meer zo leuk, vond de stemming te agressief worden”, zegt Mooijman. ,,Het is tragisch dat het geweld dat hij in Nederland wilde ontlopen, hem in Spanje fataal is geworden.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen