'Liefst geen coffeeshop in Hoorn'

Redacteur West-Friesland
Hoorn

Hoe eerder coffeeshop De Boot in Hoorn zijn deuren sluit hoe beter. Dat blijkt uit de reacties op de stelling op Hoorn.Vandaag.nl. ,,Het liefste heb ik hier geen enkele coffeeshop. Er komt alleen maar ellende van’’, schrijft E. Smit uit Hoorn.

Een meerderheid van 66 procent vindt dat het beter is De Boot te sluiten. Volgens 46 procent omdat de omgeving aan de Dubbele Buurt lang genoeg in de overlast heeft gezeten. De overige 20 procent vindt dat er bij sluiting van De Boot dan wel twee coffeeshops aan de rand van de stad moeten komen.

,,Alle twee sluiten is geen optie, er komt dan geheid weer meer criminaliteit en onrust op straat’’, meent Wilma de Hoop uit Hoorn. Dat is ook precies de vrees van de 34 procent die pertinent tegen sluiting is. Onder wie P. Valkering uit Scharwoude: ,,Dit geeft de georganiseerde misdaad de kans te infiltreren in Hoorn.’’

De nieuwe stelling gaat over de camera’s die Hoorn in horecagebieden gaat ophangen om de toezicht op overlast te verbeteren. Dit is een goed idee, want zo heeft de politie extra ogen om raddraaiers in de kraag te grijpen. Reageren kan op Hoorn.Vandaag.nl. Via het pop-up reactieformulier is het ook mogelijk uw mening te motiveren.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen