Vader: stem niet op mijn zoon

Saskia Knegtering
Den Haag

De vader van een kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag roept kiezers openlijk op om vooral niet op zijn eigen zoon te stemmen. De van oorsprong Chinese Atom Zhou is met een 39e plaats lijstduwer op de kieslijst van CDA in Den Haag.

Zhou is volgens zijn vader geen geschikte kandidaat omdat hij meerdere keren is opgepakt voor mishandeling. Ook zou hij appartementen hebben verhuurd aan illegalen en na een zakelijk conflict binnen de familie hebben gedreigd de Chinese maffia op hen af te sturen. De vader heeft een poster verspreid waarop de CDA’er in een boevenpak staat afgebeeld.

Het CDA blijft achter zijn kandidatuur staan en waardeert de manier waarop hij de Chinese gemeenschap een stem wil geven in de Haagse politiek. Volgens de partij is het „een vervelende kwestie voor alle betrokkenen, maar een private en geen politieke.” Zhou beschikt over een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), aldus een woordvoerster.

„Hij stelde overigens zelf de 39e plaats op de lijst voor. Onlangs zorgde jurylid Gordon voor ophef onder Chinezen toen hij in de RTL4-show Holland’s Got Talent aan een Chinese deelnemer vroeg of hij ’Nummer 39 met lijst’ ging zingen.”

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.