Geheimzinnige wipkip-auto verschijnt op strand Velsen-Noord

velsen-noord

Kinderen weten er wel weg mee, zoals de 9-jarige Pascal hier. Hij leeft zich uit in een zeer beweeglijke en geheimzinnige Fiat 500, die op een gigantische veer als van een wipkip op het strand van Velsen-Noord is verschenen. Het heen en weer verende autootje is een ware magneet voor spelende kinderen. En voor hun verbaasde ouders, die ze op veler kinderverzoek een zwieper geven met een van de vele handige handels die erop zijn aangebracht.

Maar waar het levensechte speelgoed vandaan komt? Een medewerkster van strandtent Aloha is net zo verbaasd als iedereen. ,,Ineens stond ’ie er.’’

Timboektoe schijnt er meer van te weten, maar wat, blijft onduidelijk. ,,We moeten hem nog even wat verplaatsen, want hij staat nu bij vloed in het water’’, verduidelijkt een medewerker.

De gemeente Velsen kent het speelgoedje nog niet, en de foto van de spelende Pascal wordt op het stadhuis in IJmuiden met veel verbazing bekeken. Is het kunst, zoals de verkeerslichteninstallatie in de Heemskerkse duinen? Of is het een grap? Een ding is zeker: als wipkip is ’ie meer dan geslaagd. En als grap trouwens ook.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.