Bijbelfanfare

Johan Moes

Je moet lekker doen waar je plezier aan hebt, en anderen daarmee vooral niet lastig vallen. Leven en laten leven, da’s wel zo prettig.

In dat verband een mooie scène, donderdagavond op de Kerkbrink in Hilversum. Op dit plein in het centrum hield de stichting Schreeuw om Leven een bijbelmarathon. In tachtig uur is de hele bijbel voorgelezen. In een marktkraampje, staand achter een katheder en met een microfoon voor de versterking, lazen tientallen gelovigen delen uit de bijbel.

Het geluid verwaaide door de straten, af en toe ving het winkelend publiek flarden bijbelteksten op. Uitgangspunt was Johannes 3 vers 16, waarin de evangelist de lezer voorhoudt dat God zijn enige zoon aan de wereld heeft gegeven zodat eenieder die in hem gelooft het eeuwig leven heeft. Een enkele passant bleef even staan om te luisteren. De bijbelmarathon is bijna volbracht.

Op de Kerkbrink is ook een muziekpaviljoen. Daarin stond dezelfde donderdagavond een fanfare vrolijke deuntjes te blazen. Dat trok wat meer bekijks dan het voorlezen uit de Heilige Schrift 15 meter verderop. En terwijl een gelovige begon aan een van de laatste bijbelverzen, zette de fanfare enthousiast in met een heuse klassieker: Johnny Jordaans onvergetelijke hit ’Een pikketanussie’.

En de bijbellezer, die las onverstoorbaar verder.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.