Oudheidkamer niet naar gemeentehuis

Dominic Schijven
Oostzaan

De Oudheidkamer Oostzaan verhuist toch niet naar het gemeentehuis De Kunstgreep. De donateurs en medewerkers van de stichting willen in het huidige pand blijven aan de Leliestraat, omdat dat toegankelijker is.

,,In De Kunstgreep zouden we een plaats krijgen op de tweede verdieping. Dat loopt niet zo lekker’’, licht voorzitter Paul Möhlmann van de stichting Oudheidkamer de beslissing toe.

Er was sprake van een verhuizing, omdat er ruimte vrij gekomen is in De Kunstgreep. Een stel ambtenaren verhuist naar het gemeentehuis van Wormerland in Wormer, dat kan omdat Wormerland en Oostzaan op ambtelijk gebied samenwerken. Voor de Oudheidkamer leek een verhuizing in eerste instantie aantrekkelijk, omdat ze ruimte kunnen gebruiken voor hun groeiende archief. Voorlopig is de Oudheidkamer niet van plan te zoeken naar een andere ruimte, maar Möhlmann houdt de deur open voor een mooiere plek in De Kunstgreep. Het is de bedoeling dat Centrum Jong wel naar De Kunstgreep verhuist. Die zit nu al een aantal jaar in noodlokalen van basisschool De Rietkraag.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.