Nina Kruijer ternauwernood uit finale gehouden

Redactie Schagen
Klosters

Nina Kruijer en Liza Lebedzeva zijn er in het Zwitserse Klosters net niet in geslaagd zich te plaatsen voor de eindstrijd van het dubbelspel bij de European Youth Championships. De trotse tennistoppers zagen op een volle vrijdag de finale in de verte lonken maar haakten in de derde set van het voorportaal ternauwernood af.

De Schagerbrugse en haar Apeldoornse partner, die zichzelf donderdag al op de kaart hadden gezet tussen het neusje van de Europese zalm bij de jeugd door het als vijfde geplaatste Slowaakse koppel naar huis te sturen, ging een dag later rustig verder op de ingeslagen weg. Gorlats en Kuzovkova uit Estland werden in de kwartfinale moeiteloos met 6-2, 6-2 aan de kant gezet door het als tiende geplaatste Nederlandse duo.

Die nu met de Tsjechische Marketa Vondrousova dezelfde dag nog de nummer één van de wereld tegenkwamen. Met haar landgenote Miriam Kolodziejova als tweede geplaatst. Slechts met de grootste moeite (4-6, 6-3 en 10-4) hielden ze Nina en Liza van een gedroomde finaleplaats.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.