Glazen Huis Hippolytushoef overtreft 12.000 euro

Redacteur Schagen
hippolytushoef

Het Glazen Huis in Hippolytushoef van Wieringer middenstanders en RTV Noordkop, waarbij geld werd ingezameld voor de landelijke Serious Request-actie in Leeuwarden, heeft meer dan twaalfduizend euro opgebracht.

Drie Noordkop Radio-presentatoren – Bert Boontjes, Dennis den Hollander en Harm-Jan Barelds – hadden zich hiervoor vrijdagmiddag om vijf uur voor de duur van 24 uur in het huis opgesloten, waarbij ze tegen betaling platen en verzoeknummers draaiden.

Zaterdagmiddag om vijf uur mochten ze eruit. ,,Niet te geloven zoals het geld binnenstroomde'', aldus het drietal dj's, dat heel moedig een etmaal lang zonder eten en drinken door kwam. De opbrengst was inclusief de baten van de veiling (1400 euro) en de Univé-jeugdloop (1200 euro). De teller tikt door, want nog de hele week kan geld worden overgemaakt naar de organisatie, die zelf naar het 3FM Glazen Huis in Leeuwarden afreist om de opbrangst daar te doneren.

Maar er wordt in de hele Noordkop actie gevoerd voor Serious Request. Zo houdt het Junior College uit Julianadorp een sponsorloop en een kerstmarkt. Bij Kinderopvang De Hooijbergh hebben de kinderen onder meer zeepjes gemaakt en verkopen ze flesjes water. Een groep leerlingen uit de vierde klas van het Clusius College uit Schagen organiseert dit jaar zelf de traditionele kerstdisco, waarbij de opbrengst voor Serious Request is.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.