Drie drugsverdachten van Wieringer kotter op vrije voeten

Redactie Noordhollands Dagblad/Schager Courant
den oever

Drie verdachten van drugssmokkel en witwaspraktijken, die begin deze maand in de haven van Den Oever zijn opgepakt aan boord van de Wieringer garnalenkotter WR 230, zijn recent door justitie op vrije voeten gesteld.

De rechter-commissaris is van oordeel dat er tegen de 46-jarige scheepseigenaar uit Wieringerwerf, een 40-jarige opstapper uit Scherpenzeel en 47-jarig bemanningslid van Urk op dit ogenblik onvoldoende bewijsmateriaal op tafel ligt om ze na hun arrestatie langer achter de tralies te kunnen houden.

Het trio werd op maandag 1 september tijdens de Flora- en Visserijdagen in Den Oever door politie en douane van bed aan boord gelicht, omdat de kotterbemanning in oktober 2013 minimaal een keer een grootscheepse hoeveelheid verdovende middelen op zee zou hebben opgepikt.

De zaak houdt verband met een drugslijn vanuit Venezuela, waarbij volgens justitie ook een Wieringer visserfamilie is betrokken.

In die zaak zijn begin 2014 elf verdachten aangehouden, die eerder eveneens in vrijheid zijn gesteld.

Bij doorzoeking van de WR 230 en woning van de verdachte uit Scherpenzeel is beslag gelegd op smartphones, navigatieapparatuur plus administratie.

De drie mannen blijven volgens justitie verdachten, maar mogen het verdere onderzoek in vrijheid afwachten.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.