Reparateur van bootje krijgt rake klappen met helm

Jeannine Verhagen
Alkmaar/Monnickendam

,,Ik was erg boos op die man’’, zei een 34-jarige man uit Monnickendam dinsdag bij de politierechter.

,,Hij zou een bootje van mij repareren en had daarvoor 150 euro van me gekregen. Maar hij deed helemaal niets. Daarom ging ik naar hem toe om te zeggen dat hij moest opschieten met die reparatie.’’ Het gesprek op 16 november liep uit de hand. De Monnickendammer sloeg de man meerdere keren met zijn helm in het gezicht. Hij moest bij de politierechter verschijnen voor een poging tot zware mishandeling.

Verdachte Michael R. gaf toe dat hij het slachtoffer had geslagen. ,,Ik heb dat maar één keer gedaan. Wel heb ik mijn helm naar hem toegegooid.’’ Een getuige zag dat R. meerdere keren het slachtoffer sloeg. En ook het slachtoffer zelf zei bij de politie dat hij vaker werd geslagen. Hij had bloeduitstortingen en wondjes in zijn gezicht.

De officier van justitie vond een poging tot zware mishandeling bewezen. ,,Het hoofd is een kwetsbare plek. Als je daar met een hard voorwerp op slaat, dan neem je het risico dat iemand zwaar letsel oploopt.’’ Hij eiste twee weken celstraf en 80 uur werkstraf. Daarnaast vroeg hij om uitvoering van een eerdere werkstraf van 30 uur.

Politierechter Van der Perk vond niet bewezen dat het om een poging tot zware mishandeling ging. Hij veroordeelde de man voor mishandeling en gaf hem 80 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Ook moet R. de 30 uur gaan werken van de eerdere straf. ,,Dit is niet de manier om een ruzie op te lossen’’, benadrukte de rechter.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.