Ook feestgangers Amstelveen al vroeg op de been

De Rijp loopt vol met feestvierders© ANP

Internetredactie
DE RIJP

„Het loopt hier al lekker vol.” Dat heeft een woordvoerster van de gemeente Graft-De Rijp rond 8 uur zaterdagochtend laten weten. De eerste inwoners van het dorp maakten al om zeven uur vanochtend hun opwachting. „De mensen lopen hier al vrolijk rond. Het is erg gezellig.”

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezoeken zaterdag met hun familie De Rijp en Amstelveen voor de eerste Koningsdag. De koninklijke gasten zijn vanaf 10 uur in De Rijp, waarna ze rond 12 uur Amstelveen aandoen.

De besmeurde stenen uit het betonnen portret van Willem-Alexander in De Rijp zijn inmiddels vervangen. Eerder deze week hadden onbekenden het portret overgoten met het stroperige carbolineum. Schoonmaken lukte niet. De politie heeft niemand aangehouden en heeft het onderzoek afgesloten.

Hoewel de familie pas eind van de ochtend in Amstelveen aankomt, waren ook daar de eerste feestvierders al vroeg op de been. De gemeente liet rond half 9 ’s ochtends weten dat langs de route in het Stadshart al naar de beste plekjes wordt gezocht. „Het begin aardig vol te lopen met toeschouwers. Ook de deelnemers zijn gearriveerd en zijn zich aan het voorbereiden. Iedereen is er klaar voor”, aldus een gemeentewoordvoerster ter plaatse.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.