Spektakelshow bij aankomst historisch schip 'Götheborg' in Den Helder

Redacteur Den Helder
DEN HELDER

De Zweedse replica van de achttiende eeuwse Oostindiëvaarder‘Götheborg’ (www.soic.se) wordt donderdag 5 juli in de haven van Den Helder verwacht. Rond een uur meert het schip af op schiereiland Harssens, dat voor deze gelegenheid opengesteld zal zijn voor publiek.

De aankomst wordt een spektakelshow, belooft de organisatie van Sail Den Helder 2013, dat het indrukwekkende zeilschip als een voorproefje van het echte evenement naar de marinestad haalde.

De kanonnen op het schip zullen bulderen en de bemanning is gekleed in de uniformen van de 18e eeuw. Zij zingen en geven een geheel eigen voorstellingaan het publiek. Om het schip en de aankomst goed te kunnen zien worden bezoekers aangeraden zeker een half uur van te voren tekomen. Vanaf half drie wordt het schip opengesteld voor het publiek.

Normaal gesproken is het terrein bij steiger 3 niet toegankelijk voor publiek, maar de Koninklijke Marine heeft bij wijze van hoge uitzondering ermee ingestemd om bezoekers op haar terrein toe te laten. De slagboom zal daarom vanaf twaalf uur worden opengezet. Bezoekers wordt aangeraden met de fiets of lopend te komen.Wie toch met de auto komt mag die uitsluitend op de aangegeven parkeerplaatsenzetten.

De Götheborg is donderdag 5 juli van half drie tot 's avonds negen uur toegankelijk voor bezoekers, zaterdag 7 juli ligt ze tijdens de Mariendagen op de Nieuwe haven. Daar is ze van tien uur 's ochtends tot zes uur 's avonds te bezoeken.

Om acht uur vaart ze weer uit, ook dit gaat met kanongebulder gepaard.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.