In Oss vooral vertrouwen winnen voor de play-offs

Volendam

Voor de derde week op rij verschijnt FC Volendam met hetzelfde elftal aan de aftrap. Tegen FC Oss krijgt Jordy Hilterman de voorkeur in de spits. Hilal Ben Moussa start morgen weer op het middenveld in de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen.

Op de afsluitende training donderdag kon coach Robert Molenaar beschikken over liefst dertig spelers. ,,Voor sommigen komt de wedstrijd tegen FC Oss nog te vroeg. Voor anderen is het juist een goed moment om minuten te maken. Om die reden zit bijvoorbeeld Kees Kwakman weer bij de selectie. Het liefst had ik net als bij de pupillen vijf keer mogen wisselen.”

De wedstrijd in Oss staat vooral in het teken van de play-offs. Na het duel weet FC Volendam wie de opponent is in de eerste ronde daarvan. MVV en Almere City zijn de grootste kandidaten. Als beide teams winnen en FC Volendam verliest, wacht FC Emmen. Het heenduel is maandag al. ,,Daar waar we spelers kunnen sparen, doen we dat. Maar daar is heel weinig reden voor. Ik hecht er ook belang aan om goed voor de dag te komen en de wedstrijd naar behoren te spelen. Als je de laatste wedstrijd tegen Jong Ajax bekijkt, geeft de slotfase waarin je de wedstrijd naar je toe moet trekken, moed. Andersom werkt dat ook zo. Als je slecht eindigt, hebben spelers en supporters moeite door dat resultaat heen te kijken. Met een goed resultaat in Oss tank je vertrouwen.”

Meer nieuws uit Sport

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons