Dertig nieuwe sociale huurappartementen in Blokker populair

De ontmoetingsruimte is bedoeld voor het hele dorp.© Beeld: Woonzorg

Een van de tweekamerappartementen.© Beeld: Woonzorg

De ontmoetingsruimte.© Beeld: Woonzorg

1 / 3
Eric Molenaar
Blokker

Voor de dertig sociale huurappartementen die momenteel in het voormalige verzorgingshuis St. Jozefpark worden gebouwd is veel animo. Ruim honderd mensen hebben aangegeven belangstelling te hebben.

Vrijdag 14 juli is er tussen 14 en 17 uur gelegenheid een modelwoning te bekijken en informatie te vragen. Tot 21 juli kunnen gegadigden nog een formulier indienen, waarop ze vijf keuzes kunnen aangeven.

De woningen zijn speciaal bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder en mensen met een beperking. Simone Onneweer van eigenaar Woonzorg Nederland zegt dat het aantal mensen dat zich al heeft opgegeven niet alles zegt. ,,Het kan ook tegenvallen. Ze hebben nog niets gezien.’’

Op 14 juli kan daar dus verandering in komen. Er komen 27 tweekamer- en drie driekamerappartementen in het complex, dat Brinkpark gaat heten. De appartementen hebben een oppervlakte van circa 46 tot 79 vierkante meter. De huurprijzen variëren van 540 tot 585 euro voor een tweekamerappartement en van 690 tot 710 euro voor de appartementen met drie kamers. Er zijn inkomensgrenzen: wie met een of twee personen een huishoudinkomen heeft van meer dan 36.165 euro komt niet in aanmerking voor een sociale huurwoning.

De woningen aan de kant van de Westerblokker zijn het meest gewild. De woningen worden op 25 juli toegewezen. Als er meer gegadigden zijn wordt er geloot, onder toeziend oog van een jurist.

Wie een woning krijgt toegewezen ontvangt een reserveringsbrief en heeft dan nog tot 18 augustus bedenktijd. De appartementen kunnen worden betrokken in november.

Brinkpark krijgt op de begane grond een ontmoetingscentrum, waar bewoners en ook mensen uit de wijk aan verschillende activiteiten kunnen meedoen. Zo is het mogelijk gezamenlijk te koken, spelletjes te doen, film te kijken of te biljarten. Ook komen er een fitnessruimte, kapster/pedicure en een multifunctionele ruimte voor kleine groepsactiviteiten. Meer info:

www.woonzorg.nl/brinkpark.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen