Paardenshow op ijs onterecht geschrapt

hoorn

Het paardenevenement 'Arren on ice' op ijsbaan De Westfries had op 24 december 2007 nooit op het allerlaatste moment afgeblazen mogen worden. Dit vonnis velt de Alkmaarse rechtbank. IJsbaanexploitant Optisport moet Spanbroeker Monte Visser, die het evenement organiseerde, 4000 euro schadevergoeding betalen.

Visser is dolgelukkig met de uitspraak, al is de schadevergoeding in zijn ogen veel te laag. Zijn advocaat Evert Jan Woud: ,,Dit dekt nog niet een fractie van de totale schade. Monte Vissers goede naam in de paardenwereld is aangetast door het afblazen van het evenement, zijn paardenkrant verloor als gevolg hiervan adverteerders en ging ter ziele. Wij gaan dus nog verder procederen over de schade.'' Visser diende eerder een schadeclaim in van 50.000 euro.

'Arren on ice' beloofde een spectaculaire show te zijn, met door paarden voortgetrokken arrensleeën op de Hoornse ijsbaan. Maar de toenmalige manager van De Westfries, Corinne Persijn, stuurde alle bezoekers en deelnemers weg toen bleek dat de paarden geen poepzakken achter zich hadden hangen. Dit was volgens de ijsbaan afgesproken. Visser bestrijdt dat.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen