Heemskerk op één na grootste energiebespaarder

Guusje Tromp
Heemskerk

Het team van Heemskerk is tweede geworden in de landelijke energiebesparingswedstrijd Energy Battle georganiseerd door het Klimaatverbond.

Heemskerk deed voor de tweede keer mee aan de wedstrijd. Dit keer met een team van inwoners die hun woning hebben geïsoleerd, een team van het Kennemer College, sectie Beroepsgericht, afdeling Techniek en een team van raadsleden en ambtenaren van de gemeente Heemskerk.

Wattcher

In totaal hebben de teams gemiddeld 19 procent bespaard op elektra en 11 procent op gas, goed voor een tweede plek. Winnaar is de gemeente Nijmegen met een besparing van maar liefst 26 procent op elektriciteit en 17 procent op gas. De derde plek is voor de gemeente Haarlem met een besparing van 18 procent elektra en 11 procent gas.

De wedstrijd duurde vier maanden. De deelnemers kregen een energy display, de Wattcher. Hiermee kregen ze inzicht in hun verbruik. Op de wedstrijdwebsite werden ze ondersteund met adviezen. Na vier weken werden de Wattchers doorgegeven aan het volgende team. Zo werden er drie rondes gespeeld.

Onderlinge strijd

Ook onder de drie teams van Heemskerk was een strijd gaande. Wethouder Frank Frowijn maakt aanstaande dinsdagmiddag bekend of de inwoners, het Kennemer College of de raadsleden en ambtenaren de grootste energiebespaarders waren.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.