Tulendienst in Hippolytushoef gaat sowieso door: ander godshuis in beeld

Martijn Gijsbertsen
Hippolytushoef

De tulendienst tijdens de zomerkermis in Hippolytushoef gaat zonder meer door.

Dat stellen Marga Deijkers van de Wieringer Dangsers, organisator van de zondagse kermisviering, en bakker Edwin Bellis, leverancier van de tulen; de kermisbroodjes.

Verbouwing

De verbouwing van de Hippolytuskerk, die maandag start en naar verwachting tot eind juli/begin augustus duurt, dreigde - volgens een artikel over dat project eerder in het Noordhollands Dagblad - roet in het eten te gooien.,,Maar we zijn al bezig met een alternatieve locatie om uit te kunnen wijken. Hebben een andere kerk in het dorp voor de dienst op het oog’’, aldus Deijkers. Bakker Bellis laat weten dat de populaire en druk bezochte tulendienst een jaar overslaan wat hem betreft beslist geen optie is.

Kermistraditie

,,Dat kan funest zijn voor de oudste kermistraditie in Noord-Holland, die een jaar of 35 geleden in ere is hersteld’’, zegt hij.,,Zelfs tijdens het jaar dat ik brand in de bakkerij heb gehad, hebben we hemel en aarde bewogen om de viering door te kunnen laten gaan.’’

Broodjes

Bellis ontkent niet dat hij ook een commercieel belang heeft, want de tulen gaan tijdens de kermis in Hippolytushoef bij hem als zoete broodjes over de toonbank. De tulendienst vindt plaats op zondag 31 juli vanaf 10.30 uur. Zodra de organisatie een nieuwe locatie heeft gevonden, zal zij dit bekend maken.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.