Tankovic voor straf een week bij Jong AZ

Muamer Tankovic in februari nadat hij heeft gescoord tegen Heerenveen.

Muamer Tankovic in februari nadat hij heeft gescoord tegen Heerenveen.© Foto ANP Pro Shots

Theo Brinkman
Wijdewormer

Op het trainingsveld van AZ ontbrak deze week één selectiespeler. Muamer Tankovic moest voor straf de hele week bij Jong AZ trainen. ,,Een zware straf als je het mij vraagt. Maar ja, de trainer is de baas’’, zegt Tankovic.

De aanvaller kreeg de sanctie opgelegd omdat hij zich vorige week op een trainingsdag te laat meldde op de club. Dat was niet voor het eerst. Tankovic heeft een reputatie als het gaat om te laat komen. ,,Maar dit seizoen valt dat wel mee’’, vindt hij.

In de aanloop naar de bekerfinale bewees hij zichzelf hoe dan ook een slechte dienst. ,,De plekjes zijn duur, zowel in de basis als op de bank. Iedereen wil erbij zijn’’, zegt trainer John van den Brom. ,,Voor die plekjes zijn de spelers nu aan het strijden, op een goeie manier. Dat zie je aan alles, op de training, in het gedrag. Dat is een mooi proces. Niet meer dan normaal trouwens.’’

Met welk elftal AZ in die finale gaat spelen, is in principe al duidelijk. Van den Brom kiest normaal gesproken voor de elf die vorige week tegen Heracles speelden en die ook zaterdagavond tegen FC Twente aan de aftrap staan. Hoewel Alireza Jahanbakhsh en Dabney dos Santos vrijdag apart trainden, zijn beiden inzetbaar. ,,Ik ga geen spelers sparen of rust geven. Dat zou ook heel vreemd zijn, want we wilden deze weken juist doorgaan met dezelfde ploeg. We willen ritme houden’’, zegt Van den Brom.

AZ - FC Twente, zaterdagavond 19.45 uur.

Opstelling AZ: Krul; Svensson, Vlaar, Van Eijden, Haps; Luckassen, Van Overeem, Wuytens; Jahanbakhsh, Weghorst, Dos Santos.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen