Labiel, maar wel van de nul af

Redacteur Waterland
dordrecht

Dordrecht – Volendam is van de nul af. Maar daar zag het lang niet naar uit. De labiele bezoekers waren uiteindelijk effectiever en wonnen daardoor met 1-2.

Het was vanavond weer even flink schrikken voor Volendam-trainer Hans de Koning. Na de uitglijder vorige week tegen Cambuur (1-2) was het voor zijn ploeg zaak niet ook de tweede competitiewedstrijd te verliezen. FC Volendam werd echter direct aan alle kanten overlopen. Met name op Dordrecht-linksbuiten Garry Mendes Rodrigues had de Noord-Hollandse defensie geen enkele grip. De ADO Den Haag-huurling deed veel goed, behalve op doel schieten. Dat deed zijn ploeggenoot Wilmer Kousemaker beter. Tot groot leedvermaak van de Dordrechtse aanhang was het Volendammer Nick Coster – vorig seizoen nog spelend aan de Krommedijk – die in de fout ging en daarmee de openingstreffer inleidde.

Het wondermiddel dat FC Volendam in de rust toegediend kreeg, had een naam: Ludcinio Marengo. De frivole buitenspeler deed wat Mendes Rodrigues deed vóór rust, alleen dan effectiever. Met een subtiel steekballetje stelde hij Jack Tuijp in staat om de gelijkmaker binnen te schuiven. Henny Schilder deed De Koning uit zijn stoel opveren door even later ook nog de 1-2 voorbij doelman Warner Hahn te frommelen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.