Barbara vraagt subsidie voor aula

warmenhuizen

Begrafenisvereniging Sint Barbara/De laatste eer in Warmenhuizen zit in financiële problemen. De aula aan de Dorpsstraat moet voor dertig mille worden opgeknapt en daarvoor wordt de gemeente te hulp geroepen.

Het gemeentebestuur heeft er nog geen oordeel over geveld, maar fractievoorzitter Jelle Beemsterboer van het CDA deed woensdagavond tijdens de commissie ruimtelijke zaken een goed woordje voor de vereniging. Hij vindt dat de aula een gemeenschappelijke voorziening is. ,,Want het zijn de meer welgestelden die zich een opbaring aan huis kunnen veroorloven.’’ Hij kon daarmee de andere partijen niet overtuigen. Marius Kant (HIB) bracht te berde dat de vereniging tweeduizend leden heeft. ,,Met een contributieverhoging van vijftien euro ben je uit de problemen.’’ Kant vindt dat te gemakkelijk een beroep op de gemeente wordt gedaan.

En als dat wordt gehonoreerd, zullen vele verenigingen volgen, voorspelt hij. De PvdA vindt bij het maken van de begroting te veel uitgegaan is van professionele krachten. Als vrijwilligers zelf de verfkwast hanteren, kon het wel eens een stuk goedkoper worden. Het college van B en W komt er in een volgende commissievergadering op terug.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.