Aan tafel bij elf Michelinsterren

Redacteur West-Friesland
AMSTERDAM

De keuken van het Amsterdamse restaurant Het Bosch wordt deze maand een week overgenomen door zes grote Nederlandse chefs uit de jaren tachtig. Samen zijn zij goed voor elf Michelinsterren.

Cees Helder, Constant Fonk, Emmanuel Mertens, Henk Tuin, Theo Nolet en Wulf Engel koken in de week van 18 februari nog één keer hun ‘signature dishes’. Hierbij is te denken aan ‘het eitje van Tuin’ van Henk Tuin, ‘de profiteroles foie gras’ van Constant Fonk of de ‘platte oesters à la maison’ van Theo Nolet of de ’fazant boerenkool’ van Wulf Engel.Ferry van Houten, eigenaar van Het Bosch, is ook de initiatiefnemer achter dit culinair evenement. ,,Het zijn allemaal mijn leermeesters geweest en mensen met wie ik veel heb samengewerkt. En het zijn ook bijzondere mensen.’’

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.