Duizenden Nederlandse helden op Alpe d’Huez

Een nog heel jong deelnemertje komt boven en krijgt van alle kanten complimenten. Foto HDC Media

De ladyspeakers aan de eindstreep zijn helemaal in het roze. Zoveel mogelijk fietsers en lopers krijgen even een persoonlijk woordje.

Foto HDC Media

Foto HDC Media

Foto HDC Media

Foto HDC Media

Foto HDC Media

1 / 7
Leontien van Engelen
Alpe d’Huez

Meester Jeroen Duyn van groep 7c van basisschool ‘Het Spectrum’ in Hoorn stond vanmorgen in het donker aan de voet van de berg. Samen met duizenden anderen die vandaag zo vaak mogelijk in Frankrijk de Alpe d’Huez willen beklimmen voor Alpe d’Huzes.

Meester Jeroen is even de held van heel veel kinderen. Duyn is een fanatiek wielrenner en trapt zich in het zweet op de berg, samen met zes ouders van leerlingen van de basisschool.

De hele school heeft zich de afgelopen maanden ingezet om geld in te zamelen voor Alpe d’Huzes. Zo werd een sponsorloop gehouden die goed was voor uiteindelijk 10 mille. En op school vertelde een van de ouders, Martin Kras, hoe het is om op de alp te knokken voor de strijd tegen kanker. Kras stond vorig jaar ook op deze berg om geld bij elkaar te trappen tegen kanker.

,,De hele school leeft mee’’, glundert meester Jeroen. ,,En natuurlijk raken de persoonlijke berichten die je krijgt je enorm. Zoals het berichtje van onze directeur op mijn website of ik ook voor zijn ‘meisje’ wil fietsen die doodziek door kanker is. En natuurlijk de papa van Milly, een meisje uit mijn klas. Hij is inmiddels helaas terminaal. Zo zijn er natuurlijk veel meer mensen, en daarvoor hier vechten is heel bijzonder.”

Zo heeft iedereen vandaag een bijzondere reden om te knokken op de berg. Terwijl de muziek langs de hele route staat te dreunen moedigen vele duizenden mensen iedere deelnemer aan. Hoe stuk ze ook zijn, hoe snel ze ook rijden. Het maakt voor de toeschouwers niets uit. Voor de mensen langs de kant is iedereen die een meter fiets tegen kanker al een held.

Morgen uitvoerig verslag in deze krant over Alpe d’HuZes

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.