Alan wordt ‘Toetanalan’

Voor het eerst in zo’n 3.000 jaar is een mens gemummificeerd zoals de oude Egyptenaren dat deden. De Engelse zender Channel 4 zendt waarschijnlijk op 24 oktober een documentaire uit waarin het lichaam van Alan Billis, uit Torquay in Zuid-Engeland, de mummificatie ondergaat. Dat meldt de Daily Mail.

De wetenschappers hebben een geheime mix van ingrediënten en chemische processen gebruikt. Hierdoor zijn ze erin geslaagd om de afbreuk van het lichaam bijna helemaal te stoppen. Voor de camera’s van de commerciële zender hebben vooraanstaande wetenschappers dezelfde balsemtechnieken gebruikt als die zijn toegepast op Toetanchamon, de farao van de 18e dynastie van het Oude Egypte, wiens graftombe in 1922 werd gevonden door Howard Carter.

Het lichaam van de 61-jarige Billis bleek maanden na de mummificatie nog in perfecte staat.

Billis was op het idee gekomen door een oproep van de tv-zender die het proces heeft gefilmd. De aan longkanker gestorven Billis was iemand met bijzondere ideeën.

Volgens zijn vrouw Janet was Alan altijd in voor gekke dingen en was hij erg enthousiast over mummificeren. Hij zou tegen haar gezegd hebben ‘Ik word geen Toetanchamon, maar Toetanalan'.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.