Zwaluwen’30 maakt geen fout tegen Voorschoten

Pim Soeters
Voorschoten

Zwaluwen’30 heeft in de titelstrijd een goede zege geboekt op Voorschoten’97: 3-1.

Met nog vier wedstrijden te gaan, blijft het ongemeen spannend in de eerste klasse. De Hoornse ploeg staat vierde met slechts twee punten achterstand op koploper Nootdorp.

De zege op Voorschoten was volgens trainer Anand Jagdewsing ’meer dan terecht’.

Toch had zijn ploeg het even moeilijk toen Richard Guffens de gasten tegen de verhouding in op 0-1 zette. ,,Daardoor raakten we de weg even kwijt. Het was de minste fase van onze kant in een wedstrijd waarin we verder de bovenliggende partij waren’’, zei de oefenmeester. ,,Gelukkig stond Niels Joren op dat moment op. Hij heeft ons er echt doorheen gesleept. Liep overal de gaten dicht en zorgde ervoor dat we niet nog meer schade opliepen.’’

Op slag van rust keert Zwaluwen’30 het tij. Via een goede aanval komt de bal op aangeven van Kevin Grent uiteindelijk bij Serdar Öztürk. Hij schiet de 1-1 binnen.

Na de pauze gaat de Hoornse ploeg nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong. De formatie krijgt enkele goede kansen. Na een kwartier schiet Joey Tol op aangeven van Rivelino Grauwde de bevrijdende treffer binnen.

Invaller Jim Nelen maakt er een kwartier voor tijd 3-1 van na een fraaie solo en benadrukt zo het overwicht van Zwaluwen’30.

Over twee weken wacht Zwaluwen’30 de volgende horde in de titelstrijd. Dan speelt de ploeg uit tegen RKAV Volendam.

Zwaluwen’30-Voorschoten’97 3-1. Guffens 0-1, Öztürk 1-1, Tol 2-1, Nelen 3-1.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen