Verhulst en Mertens keren terug tegen Almere City FC

Volendam

Trainer Robert Molenaar wijzigt zijn basiselftal voor het uitduel met Almere City FC op in ieder geval twee plaatsen. Hobie Verhulst staat weer onder de lat nadat een gebroken vinger hem enkele weken langs de kant de kant hield. Zijn vervanger Jeroen Verhoeven neemt weer plaats op de bank. Dylan Mertens profiteert juist van een kwetsuur bij een teamgenoot. De aanvallend ingestelde middenvelder neemt de plaats in van Raoul Esseboom die met enkelklachten kampt.

De laatste weken krijgt FC Volendam weer wat kleur op de wangen. Al drie wedstrijden op rij werd er niet verloren. En ook het spel vertoont vooruitgang. Die lijn wil Molenaar voortzetten. Al hoeft het wat hem betreft ook weer niet zo’n spektakelstuk te worden als afgelopen maandag tegen Helmond Sport.

,,Zelf hebben we het niet onaardig gedaan maandag, alleen gaven we wel veel kansen weg. Van onze kant wil ik het graag net zo doen, maar zoveel mogelijkheden tegen liever niet”, refereerde Molenaar aan het open huis dat FC Volendam af en toe hield.

Almere City FC is geen hoogvlieger. De Flevolanders houden alleen RKC onder zich en kregen al vijftig doelpunten tegen in 24 wedstrijden. ,,Bij vlagen kan Almere City FC heel aardig voetballen, alleen de stand op de ranglijst doet anders vermoeden. Dat is een instinker.”

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen