Kras/Volendam lijkt klaar voor topper tegen Aalsmeer

emmen

De handballers van eredivisionist Kras/Volendam lijken klaar voor de ontmoeting met concurrent Fiqas/Aalsmeer van komende zaterdag.

De ploeg van coach Mark Schmetz was zaterdag in Emmen met 25-28 te sterk voor Palsgroep/E&O.

Volendam gaat aan kop op de ranglijst met drie punten voorsprong op de Aalsmeerders, die nog wel een wedstrijd tegoed hebben. Het treffen met Aalsmeer, zaterdag in sporthal Opperdam, is dubbel belangrijk, want behalve dat de koppositie in de nationale competitie op het spel staat, telt deze wedstrijd ook mee voor de Beneluxliga. In dat opzicht zal het de Volendammers sterken dat zij alweer een tijdje ongeslagen zijn.

Tegen E&O leunde de ploeg grotendeels op international Jasper Adams, die maar liefst twaalf treffers produceerde. Bij 4-10 leken de bezoekers al snel orde op zaken te willen stellen, maar de thuisclub krabbelde terug en zag de achterstand bij de rust verkleind tot slechts één doelpunt: 13-14.

Direct na de pauze bracht Adams het verschil weer op twee en ook daarna stond Volendam in ieder geval niet toe dat E&O nog langszij kon komen. Voor een groot deel was dit te danken aan het uitstekende keeperswerk van Simon Molenaar.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen