Doolhof op Texel

© HSPublicity

Te voet én per fiets op zoek naar de uitgang van een doolhof? Dat kan deze zomer op Texel. Momenteel wordt met maïsplanten een twee hectare groot gangenstelsel aangelegd met als thema ‘Texel fietseiland’.

De doolhof is gesitueerd op een stuk land in de polder Eierland, op de noordelijke helft van het eiland. Rond eind juni zijn de heggen hoog genoeg en wordt de feestelijke opening verwacht.

De Texelse attractie is een ontwerp van de Engelse specialist Adrian Fisher. Behalve labyrinten bedenkt hij allerlei andere ingenieuze creaties. In 2003 was Fisher voor het eerst op Texel actief. Sindsdien is daar elk jaar een doolhof van hem te bewonderen geweest. Telkens staat een ander onderwerp centraal. Symbolen als de vuurtoren, zeehond en Texelse boot werden reeds in een maïsveld verwerkt.

Door de bijzondere doolhof lopen twee gescheiden routes: één voor wandelaars en één voor fietsers. Mede dankzij enkele voetgangersbruggen kunnen ze nergens op elkaar botsen. Bij de doolhof komen onder meer een theetuin en diverse puzzelspelletjes voor jong en oud.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.