Showboat eerste amateurs in Kampanje

Michiel Snik
Den Helder

De Helderse Musical Vereniging Showboat is druk aan het repeteren voor haar nieuwste uitvoering. Na musicals als The Wiz, Sweeney Todd en Hairspray spelen ze nu de hitmusical Cats.

De balletschoenen staan klaar, de pruiken zijn af en de pakken zijn gespoten, zo laat woordvoerder Jasper Brinkman van Showboat weten. ,,Met nog een aantal weken te gaan zijn wij helemaal klaar voor de uitvoering in de Kampanje.’’ Showboat is de eerste amateurvereniging die mag gaan spelen in de geheel vernieuwde schouwburg op Willemsoord. In de musical Cats komen alle katten diep in de nacht samen voor het vieren van het Jubikelbal. Tijdens dit feest kiest de oudste en slimste kater één kat uit die wordt wedergeboren en zo een nieuw kattenleven krijgt. Elke kat probeert de ander te overtroeven door zich van zijn beste kant te laten zien.

De musical is geregisseerd door Naomi Cols. De zang is onder leiding van Gaby de Goede en de choreografie is in handen van Sèverine van der Poel.

Cats is te zien op 2 en 3 oktober in de nieuwe Kampanje op Willemsoord. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar bij de Bruna, Primera De Riepel en De Kampanje.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.