Begroting Schermer 'op z'n Schermers'

Redacteur Alkmaar
stompetoren

Vol lof, met complimenten en hier en daar een ’puntje van aandacht’ is de begroting van Schermer gisteravond zonder morren vastgesteld.

Het huishoudboekje van de gemeente is op orde, ze gaat het jaar 2013 in met een plus van ruim 36.000 euro. Geen groot bedrag, maar Schermer is dan ook geen grote gemeente.

Inwoners zullen één procent meer moeten gaan betalen aan de ozb, conform de verwachte inflatie. Het tarief van de afvalstoffenheffing is voor eenpersoonshuishoudens verhoogd van 162 naar 178 euro.Meerpersoonshuishoudens betalen in 2013 geen 219 euro meer, maar 240 euro.

Tot zover de cijfers; de behandeling van de begroting gaat in Schermer toch vooral ’op z’n Schermers’. En dus vragen de raadsleden aandacht voor Schermer zaken als een wandelbrug, het onderhoud van bomen en een plaatselijk parkeerverbod. Maar ook over het beantwoorden van brieven van burgers en het uitbreiden van een wandelroute rond het dorp Schermerhorn. Er wordt opgemerkt dat er te hard wordt gereden over de dijk en dat er meer borden langs de weg moeten komen om de Museummolen en andere toeristische trekpleisters op de kaart te zetten.

Misschien een tikkie jaloers wordt er even over de schutting gekeken naar de forse investeringen van buurgemeente Graft - De Rijp. Voor de overgang naar Alkmaar stopt die gemeente nog 21,5 miljoen in het opknappen van allerlei zaken. Schermer heeft daar ’slechts’ 1,4 miljoen euro voor gereserveerd. Opnieuw geen groot bedrag. Maar Schermer is dan ook (nog) geen grote gemeente.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.